Cvijanović: Odnosi Banjaluke i Beograda danas su odlični | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović: Odnosi Banjaluke i Beograda danas su odlični

Izvor: RTRS | Datum:31.05.2022.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su odnosi Srbije i Republike Srpske danas odlični.
 

- Naravno da veliki dio zahvalnosti /za odlične odnose/ mora ići prema prema predsjedniku /Srbije Aleksandru/ Vučiću, koji je u svojih nekoliko mandata na različitim pozicijama pokazivao veliko interesovanje, ali i posebnu brigu za Republiku Srpsku - rekla je Cvijanović za beogradsku televiziju "K1".

Ona je istakla da se to manifestvovalo na različite načine, kroz projekte koji su strateški važni i za Republiku Srpsku i za Srbiju, ali i kroz pojedinačne intervencije pomoći lokalnim zajednicama i opštinama u Srpskoj.

- Rekla bih da postoji visok nivo političkog razumijevanja, da postoji uvijek ona vječita ljubav, kako kažu, ljudi iz Republike Srpske prema Srbiji. Imamo, naravno, i razumijevanja, a ono što želimo jeste da svako ko živi u Srbiji razumije isto tako da je Republika Srpska za svakog tog građanina jednako važna, kao što je ona /Srbija/ važna za nas koji živimo u Republici Srpskoj - rekla je Cvijanović, koja će danas u Beogradu prisustvovati polaganju zakletve Vučića za drugi predsjednički mandat.

Ona je istakla da se u Republici Srpskoj uvijek raduju uspjesima Srbije i vole da vide dobre rezultate Srbije ne samo na sportskim terenima, nego i na ekonomskom i političkom planu.

- Pogotovo razumjevši koliko su ovo teška i složena vremena, i da u tim složenim vremenima i globalnom neredu - globalno problematičnoj i haotičnoj situaciji, svi mi mali nađemo svoje mjesto i možemo da opstanemo i preživimo ovo teško vrijeme - rekla je Cvijanović.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: