Dodik: Opozicija još jednom pokazala da vodi podaničku politiku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Opozicija još jednom pokazala da vodi podaničku politiku

Izvor: RTRS | Datum:07.06.2022.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik naveo je da je "Republika Srpska i zaključcima Narodne skupštine potvrdila da se protivi uvođenju sankcija Rusiji".

  

Milorad Dodik                                                                                                          Foto: TANJUG


- Ovim zaključcima potvrđen je naš neutralan stav, koji je jedini ispravan i u interesu svih naših građana. Cijeli svijet osjeća posljedice ove krize i naš prioritet je da osiguramo da građani Srpske imaju dovoljne količine hrane, energenata i energije - napisao je Dodik na Tviter nalogu.

Dodik je poručio da Srpska ostaje posvećena očuvanju mira, poštovanju Dejtonskog sporazuma i opredijeljena za integracije u EU.

 

- Žao mi je što opozicija nije prepoznala važnost jedinstvenog stava u vezi sa ključnim pitanjima. Još jednom su pokazali da je politika koju vode neozbiljna, neodgovorna i podanička - naglasio je Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske smatra da je neutralan stav o pitanju sukoba između Rusije i Ukrajine i protivljenje uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji u interesu Republike Srpske u okviru trenutne međunarodne, političke i bezbjednosne pozicije Srpske, ističe se u zaključcima koje je sinoć usvojio parlament.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: