Đokić: Neprihvatljivo da stranci imaju najveći uticaj na kreiranje politike u BiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Đokić: Neprihvatljivo da stranci imaju najveći uticaj na kreiranje politike u BiH

Izvor: RTRS | Datum:09.06.2022.

Najveći uticaj na kreiranje  politike imaju stranci, što je neprihvatljivo, ocijenio je predsjednik Socijalističke partije i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić u emisiji Telering.
 


Petar Đokić                                Foto: RTRS


Đokić smatra da je međunarodni faktor uticao na dogovore o izbornoj reformi, te da ne postoji stvarna volja da izbori budu održani.

Ističe da o destruktivnosti uplitanja sa strane najbolje svjedoče posljednji postupci Kristijana Šmita o načinu finansiranja izbora.

Zato je, smatra Đokić, za budućnost BiH presudan ravnopravan položaj i unutrašnji dijalog sva tri konstitutivna naroda.

Đokić poručuje da Šmit nema legitimitet i da ne može donositi nikakve odluke.

- On ne može donijeti ništa, on je građanin koji je tu u BiH i pokušava da djeluje. On nije osigurao novac za izbore, to nije njegov novac, niti on može da upravlja tim novcem. Ne znam kako će se uopšte realizovati ta njegova namjera - kaže on.

Đokić podsjeća da su iz Republike Srpske od samog početka poručivali da su nametanja bilo kakve vrste neprihvatljiva.

- Mi smo upozorili da se ne ide u tom pravcu. Nekada mi izgleda neprijatno kada vidim koliko je taj čovjek predmet raznih manipulacija. On je prihvatio da bude manipulisan. On treba da prođe svu proceduru koja je Dejtonom definisana, da za njega daju saglasnost Rusija i Kina - naglasio je Đokić.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: