Višečasovni sastanak u Briselu; Dodik poručio da neće potpisati dokument koji kvalifikuje sukobe u Ukrajini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Višečasovni sastanak u Briselu; Dodik poručio da neće potpisati dokument koji kvalifikuje sukobe u Ukrajini

Izvor: RTRS | Datum:13.06.2022.

U Briselu se održao višečasovni sastanak lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.


 
Sastanak je počeo oko 15.00 časova i  trajao je do kasno, a kako mediji navode, sporan je dokument, odnosno dio političkog sporazuma koji se tiče odnosa BiH prema rusko-ukrajinskom sukobu.

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je na Tviteru da neće dozvoliti da se potpiše bilo kakav politički dokument u kome se na bilo koji način kvalifikuju sukobi u Ukrajini.

Dodik je istakao da su za "sve političare iz Srpske obavezujući samo zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, koji kažu da ostajemo neutralni".

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić oglasio se takođe na Tviteru.

Podsjećamo, na sastanku iz Republike Srpske učestvuju lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SP-a Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić i PDP-a Branislav Borenović.

Sastanku iz Federacije BiH prisustvuju predsjednik i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, te lideri DF-a Željko Komšić, stranke Naroda i pravde Elmedin Konaković, SDP-a BiH Nermin Nikšić, Naše stranke Edin Forto i Nezavisnog bloka Senad Šepić.
 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: