Zobenica: Jeftini pokušaji narušavanja odnosa Dodika i Vučića u izbornoj godini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Zobenica: Jeftini pokušaji narušavanja odnosa Dodika i Vučića u izbornoj godini

Izvor: rtrs | Datum:21.06.2022.

Politički analitičar Aleksandar Zobenica istakao je da je pokušaj spinovanja svađe Milorada Dodika i Aleksandra Vučića jeftin pokušaj narušavanja odnosa dva lidera u izbornoj godini i to je nešto što je već viđeno u Republici Srpskoj.

Zobenica je konstatovao da određene političke partije u Republici Srpskoj cjelokupno svoje djelovanje zasnivaju na kritici drugih bez faktičkih prijedloga i rješenja kako da nešto poboljšaju pa im i ovi pokušaji nisu nepoznati.

On je istakao da je Milorad Dodik razuman, racionalan i odgovoran političar koji nesuglasice, ako ih uopšte i ima, rješava tamo gdje se rješavaju, a ne "preko svojih analitičara" kako navode pojedini mediji.

Prema njegovim riječima, predsjednik Aleksandar Vučić je dokazao da je pragmatičan političar koji ne reaguje, kako bi narod rekao na prvu loptu a sa druge strane, Vučić i Dodik sarađuju dugi niz godina i dobro se poznaju, tako da treba prepustiti njima da riješe ukoliko ima šta da se rješava.

- Činjenica je, ko god da bio predsjednik Srbije i lider Srba iz Republike Srpske, dvije države trebaju i moraju sarađivati jer isti narod dijeli samo rijeka Drina – poručio je Zobenica za Novosti komentarišući posljednja dešavanja u vezi sa izjavom Dževada Galijaševića.

On je pojasnio da se odnosi dvije države ne mogu nikako vezivati za odnose dva lidera i to je činjenica.

- Stavovi Dževada Galijaševića su lični i oni se ne mogu dovoditi u direktnu vezu sa Miloradom Dodikom. Svi ti spinovi koji su pokušani posljednjih dana svode se na "pretpostavlja se", "postoje indicije" da je neko na nečijem platnom spisku i tako dalje. Bliskost nekoj politici ne oslikava nužno potpuno iste stavove tako da je sve to jeftin pokušaj spina na koje smo već navikli - istakao je Zobenica.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: