Šulić: Opozicija svjesno manipuliše borcima (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Šulić: Opozicija svjesno manipuliše borcima (VIDEO)

Izvor: rtrs | Datum:22.06.2022.

U Banjaluci je danas održan Kolegijum NSRS o zahtjevu klubova poslanika SDS-a, PDP-a i DNS-a i poslaničke grupa SPS-a da se sazove posebna sjednica posvećena stanju u boračkoj populaciji.
 

Potpredsjednik NSRS Denis Šulić istakao je nakon sjednice Kolegijuma da opozicija svjesno manipuliše borcima.

Šulić je istakao da Kolegijum NSRS ne može raspravljati o posebnoj sjednici ako nije ispoštovana procedura i Poslovnik.

- Poslanici to znaju i nisu to rekli borcima. Posebna sjednica može da se sazove sa minimalno 28 potpisa poslanika. Ako bude zahtjeva, u najkraćem roku sazvaćemo sjednicu. Do tada ne postoji mogućnost da se sazove sjednica.Niko ne sabotira sazivanje posebne sjednice. Kada se ispune mogućnosti po Poslovniku sjednica će biti održama - poručio je Šulić.

Istakao je da kada se skupi 28 potpisa da će biti održana sjednica Kolegijuma i posebna sjednica NSRS.

Naveo je da opozicija skuplja političke poene.

- Niko ne može reći da Vlada Srpske nije ništa učinila za borce. Vlada konstantno pomaže ovoj kategoriji - rekao je Šulić.

U Banjaluci se danas održava skup veterana nezadovoljnih položajem boračkih kategorija.

Veterani su se prvo okupili u Parku "Mladen Stojanović", a nakon toga i pred Narodnom skupštinom Republike Srpske gdje su zatražili da se pitanje boraca nađe na dnevnom redu sjednice Parlamenta.

Veteranima su se ispred NSRS pridružili poslanici PDP-a Jelena Trivić i Ljubiša Krunić, poslanici SDS-a Nebojša Vukanović i Darko Babalj, a prethodno ih je dočekala portparolka PDP-a Anja Petrović.

Poslanici opozicije izašli su pred okupljene članove Udruženja veterana odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske da ih informišu o odluci Kolegijuma, a veterani su im poručili da su ih izdali.

Veterani su se nakon toga razišli ispred Narodne skupštine Republike Srpske.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: