Vulić: Njemački turista nikada neće biti tutor srpskom narodu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Vulić: Njemački turista nikada neće biti tutor srpskom narodu

Izvor: RTRS | Datum:26.06.2022.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je njemački turista Kristijan Šmit, ohrabren sastancima sa opozicijom, počeo da izmišlja i neke pozive po sistemu "što je babi milo...".

Sanja Vulić  Foto: SRNA

- Izmisliti da te Milorad Dodik zvao na razgovor i to na svoje imanje je čista iluzija. Kristijan Šmit je ljubomoran na lik Milorada Dodika i činjenicu da ni on, ni čestiti narod Republike Srpske nikada neće prihvatiti nekog turistu za tutora. S toga ću podsjetiti Šmita na njemačku poslovicu: "Ljubomora je zla kći iz dobre kuće" istakla je Vulićeva za Srnu.

 

Ona je podsjetila da je djelovanje Kristijana Šmita u BiH bez odgovarajuće rezolucije Savjeta bezbjednosti UN nelegitimno i on nema nikakav mandat u BiH, niti ulogu i da zato ne vidi poentu bilo kakvog sastajanja s njim.

 

- Dio opozicije, koji se sastaje s njim, politički i idejno je izgubljen i raštimovan i to je njihov problem, ali zbog toga ne smiju ugrožavati poziciju Republike Srpske. Međutim, svojim nepromišljenim potezima i idolopoklonstovom strancima i političkom Sarajevu oni to otvoreno rade što je veoma opasno, posebno nakon Šmitovog priznanja da je njegov cilj da nakon 30 godina dejtonske strukture budu prošlost - upozorila je Vulićeva.

 

Prema njenim riječima, to njegovo otvoreno priznanje treba da upali crveni alarm svima nama u Republici Srpskoj, a posebno biračima.

 

- Glas za one iz opozicije koji se sastaju i ćaskaju sa Kristijanom Šmitom, a sve s ciljem dobijanja podrške njihovim kandidaturama, glas je za ukidanje dejtonske BiH i postojanja Republike Srpske - pojasnila je Vulićeva i poručila da oni koji žele neka se sastaju sa Šmitom, ali ni u kom slučaju ne smiju, zarad svojih fotelja, da žrtvuju Republiku Srpsku i one koji su je stvarali i odbranili.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: