Petković: Veoma efikasan rad desetog saziva Parlamenta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Petković: Veoma efikasan rad desetog saziva Parlamenta

Izvor: SRNA | Datum:10.07.2022.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković rekao je da je iza desetog saziva Parlamenta Srpske buran period, ali da se veoma efikasno radilo tokom mnogobrojnih redovnih i posebnih zasjedanja.

- U ovakvim turbulentnim vremenima nije bilo lako na sjednicama. Znamo da su tu bile i sjednice koje su bile teške nakon odluke visokog predstavnika i sličnih odluka Ustavnog suda - rekao je Petković za Srnu.

On je naveo da je Narodna skupština Srpske razmatrala sve materijale koje je Vlada Srpske predlagala.

- Smatram da je parlament veoma efikasno radio jer je mnogo zasjedao. Možda i najviše od svih ranijih parlamenata -istakao je Petković.

Osvrćući se na početak mandata desetog saziva Narodne skupštine, Petković je rekao da ga je obilježio veliki broj prekida sjednica i odstupanja od dnevnog reda.

- Teško je bilo doći do kvalitetnih i normalnih diskusija. To je ono što je obilježilo prvu polovinu ovoga mandata. Negdje do izmjene Poslovnika o radu Narodne skupštine, ali i kasnije do lokalnih izbora. Često se skupština poredila sa `rijaliti` programom jer je bilo raznih odstupanja, skoro konstantno, i od tačke dnevnog reda ali i diskusija koje su prelazile i granicu dobrog ukusa, čak i sa vrijeđanjem - rekao je potpredsjednik Narodne skupštine Srpske.

On je dodao da je Parlament u posljednje dvije godine ušao u "mirniju fazu" i da je tome doprinio novi Poslovnik o radu Narodne skupštine.

- U posljednjem periodu dovelili smo se u jednu normalniju vrstu rada, produktivniju. Naravno da je bilo i uvijek će biti diskusija. Diskusije su nešto što je bilo uvijek potrebno zbog parlamentarizma, ali se ipak svelo na jedan manji broj i vrijeđanja i prekida sjednica - naveo je Petković.

Rad desetog saziva Parlamenta Srpske, dodao je Petković, obilježio je i veliki broj posebnih sjednica Narodne skupštine.

- To su nametnuli na neki način okolnosti i kriza vlasti na nivou BiH i taj veliki broj posebnih sjednica koje je često zakazivao srpski član Predsjedništva /Milorad Dodik/ jer je bio preglasan u Predsjedništvu BiH - rekao je Petković.

Narodna skupština Republike Srpske je 6. jula okončala 33. posebno zasjedanje, a potom i 22. redovno zasjedanje.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: