Gradonačelnik Trebinja o nabavci reflektora na stadionu Police | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Gradonačelnik Trebinja o nabavci reflektora na stadionu Police

Autor: Novinar Herceg | Izvor: HERCEG RTV | Datum:14.07.2022.

U Trebinju će sutra biti održana 13. redovna sjednica Skupštine grada, a pred odbornicima je 18 tačaka dnevnog reda. Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, gostujući u našem jutarnjem programu, rekao je da će se pred odbornicima naći i izmjena odluke o načinu finansiranja nabavke reflektora na stadionu Police.


Gradonačelnik je rekao da su reflektori na stadionu želja najstarijeg Trebinjca i svih onih koji prate fudbal, ali da je bilo na neki način neprimjereno za vrijeme pandemije korona virusa da se izdvajaju značajnija sredstva dok je građanima ugroženo zdravlje.
Na komentare pojedinaca da je moglo da se pronađe jeftinije rješenje, gradonačelnik je rekao da je stigla samo jedna ponuda, te pozvao sve one koji žele da daju svoju ponudu.

,,Otvoreno je tržište. Svi koji žele da učestvuju po meni trebaju da daju ponudu i da sa ponudom dokažu da će uraditi ovo što smo tražili za značajno manji novac, sve ostalo ne prihvatamo. Jedna ponuda je stigla, drugih nije bilo.'' rekao je on.

„Nismo mogli da na neki način ispitivanjem tržišta vidimo da se to može nabaviti. Da li će za mjesec dana to opet značajno da se spusti sa cijenom, ali isto tako da li će da poraste, mi to ne znamo. To je trenutna ponuda i upravo na skupštini će se naći tačka da li želimo da izdvojimo dodatna sredstva ili opet čekamo neko drugo vrijeme pa da klub izgubi licencu.''

Ćurić je rekao da su uslovljeni, jer u prvom krugu nisu dobili licencu, pa su morali da ulažu žalbu i dokažu da su pokrenuli proceduru jer su zaista to i učinili i da će to uraditi do početka sezone.

,,Vrijeme izmiče, svaki dan nam je veoma važan i upravo mi treba da procijenimo kao grad. Mnogo manje sredine su došle u tu fazu da su izgradili reflektore, a da o većim ne pričam. Oni imaju i po nekoliko stadiona i to je nešto što je prirodno. Pogotovo kada su velike vrućine, igrate utakmicu u 17:00, 18:00 časova jer je to neki zadnji momenat kada možete bez dodatnog svijetla po naravno svim tim nekim procedurama to i učiniti. Zamislite da odigrate utakmicu uveče u 20, 21 ili 22 časa kada svi su završili sa obavezama i dođu na utakmicu i gledaju. To je nešto za šta treba da se opredijelimo da li to želimo ili ne, ili ćemo to i dalje gledati na TV ekranima '' rekao je on.

Dodao je da se moraju opredijeliti da li želimo da imamo stadion sa reflektorima u Trebinju i da grad učini još jedan veliki iskorak ili da ostanemo tu gdje jesmo.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: