Kineski partneri zainteresovani za igradnju TE Gacko 2 | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Kineski partneri zainteresovani za igradnju TE Gacko 2

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:04.11.2016.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi danas u Pekingu, u okviru višednevne posjete Kini.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik sa glavnim menadžerom kompanije Čajna mašineri inženjering korporacije Sun Baiem - Foto: RTRS

Dodik se u sastao sa glavnim menadžerom kompanije Čajna mašineri inženjering korporacije Sun Baiemom. Tom prilikom kineski sagovornici izrazili su interesovanje za izgradnju Termoelektrane Gacko 2.

Sastanku je prisustvovao i izvršni direktor TE Gacko Srđan Milović.

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik i šef Odjeljenja za međunarodne poslove Komunističke partije Kine Song Tao ozvaničili su i utemeljili u Pekingu početak saradnje dvije partije.

Čvrsta rukovodeća uloga Komunističke partije Kine ključna je za brz razvoj ove zemlje, a ona sama ima jak centar u djelu predsjednika Si Đipinga, rekao je Tao.

-Uspostavljanjem zvanične saradnje Komunistička partija Kine i SNSD su se obavezali da jačaju razmjenu i iskustava u upravljanju državom. Već za nekoliko dana u Banjaluku će stići visoke delegacije ove partije. Za nas je važno što smo mogli danas da pričamo o tome kako uspostaviti dobru ekonomsku saradnju. Vidim da su ovdje gotovo na svakom mjestu spominje uspjeh koji je ostvaren izgradnjom TE Stanari. Kada sam bio sa predsjednikom Kine u Beogradu, on je isto pominjao taj projekat. Zbog toga smo postali poznati u čitavoj Kini. Kineske kompanije su pokazale sposobnost da dobro sarađuju - naglasio je tokom sastanka predsjednik Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: