Dodik i Radojičić o planovima za privlačenje novih investitora | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik i Radojičić o planovima za privlačenje novih investitora

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:11.11.2016.

Dva dana nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika Banjaluke, Igora Radojičića, u Gradskoj upravi, posjetio ga je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Milorad Dodik i Igor Radojičić - Foto: RTRS

Osim čestitki na novoizabranoj funkciji, predsjednik Srpske sa novoizabranim gradonačelnikom Banjaluke, razgovarao je o prioritetima u narednom periodu, prije svega o planovima za privlačenje novih investitora i otvaranje novih radnih mjesta.

"Banjaluka je glavni grad Republike Srpske, reprezentativan za cijelu Republiku i sav narod koji živi na ovom području. Banjaluka zaslužuje i može da ide dalje", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke u Gradskoj upravi.

Dodik je naglasio da ne sumnja da će Banjaluka na čelu sa Radojičićem dobiti jednu sasvim novu dimenziju i novu dinamiku u razvoju.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Banjaluka ostvarila značajne uspjehe, ali da je neophodno da grad dobije novi zamah u svom razvoju kroz otvorenost za nove inicijative i nove investicije.

"Trebaju nam novi podsticaji za industriju i zajedničkim snagama tragaćemo za takvim rješenjima u pokušaju da privučemo što je moguće više investitora koji su spremni da ulože svoja sredstva u nove realne proizvodnje", rekao je Dodik.

On je pozvao sve investitore da se što je moguće više priključe lokalnim strukturama vlasti i da zajedno realizuju nove projekte po sistemu javno-privatnog partnerstva, dodavši da gradonačelnik Banjaluke u tom pogledu ima posebne ideje.

Napomenuvši da je još juče imao želju da posjeti Radojičića i da mu čestita na preuzimanju dužnosti gradonačelnika Banjaluke, predsjednik Srpske je najavio da će susreti s gradonačelnikom i radni sastanci postati praksa u narednom periodu.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, rekao je da gradu Banjaluci treba podrška republičkih institucija jer postoji mnogo zajedničkih projekata, te da predsjednik Srpske može mnogo da učini za grad Banjaluku.

Radojičić je zahvalio Dodiku na posjeti i čestitkama koje mu je uputio, kao i interesovanju za rad Gradske uprave.

"Razgovarali smo o prioritetima u radu, kao i velikim i značajnim projektima koji nam predstoje - od saobraćajnica do potrebe određenih investicija u gradu. Takođe, bilo je riječi i o onome što nam slijedi jedno za drugim - konstituisanje Skupštine grada i imenovanja", rekao je Radojičić.

On je naveo da je sa predsjednikom Republike razgovarao i o njegovoj radnoj posjeti Kini i svemu što je tokom nje dogovoreno.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: