Višković: Za nas je RS jedno, ne pravimo razliku po političkoj pripadnosti | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Višković: Za nas je RS jedno, ne pravimo razliku po političkoj pripadnosti

Izvor: Herceg RTV | Datum:27.09.2022.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković je rekao da je izgradnja nove bolnice u Trebinju investicija budućnosti za sve ljude koji žive na ovim prostorima. Zahvalio je prof. Pešku koji je preuzeo na sebe obavezu da obezbijedi kadrove i da on bude na čelu medicinskog tima koji će se baviti time.


''Bolnica će biti najsavremenija. Ovo je istorijski momenat za Trebinje i Hercegovinu, investicija vrijedna 128 000 000 KM'', dodao je Višković.


Kada je riječ o izgradnji aerodroma u Trebinju, Višković kaže da je u pitanju istorijski projekat te da će uvijek biti onih koji će negativno komentarisati bilo koji projekat, pa čak i ovaj od suštinskog značaja.


''Investicija ide svojim tokom. U fazi smo pribavljanje ekološke dozvole. Mi smo u obavezi da obavjestimo i Crnu Goru i Hrvatsku da li izgradnja aerodroma u Trebinju pravi za njih ekološke probleme. Ja znam da CG u suštini nema nekih posebnih primjedbi. Iz Hrvatske dolaze određeni signali.''


Kada je riječ o putnoj infrastrukturi u Hercegovini, urađen je veoma problematičan put Trebinje-Ljubinje, sada je u planu put od Ljubinja prema Žegulji, obezbjeđena su sredstva i i izvođač, samo je neophodno riješiti određene imovinske odnose. Vlada je obezbijedila skoro 50 miliona KM za rješavanje problema koji se projavljuje na pravcu Foča-Šćepan polje, a u planu je i brza cesta od Višegrada prema Sarajevu, a zatim od Višegrada preko Foče do Trebinja.

Višković ističe da će se u narednih 20- ak dana potpisati konačan ugovor o izgradnji HE Dabar.


''Sve procedure su završene oko Solar 1, imamo vjetroelektrane oko Nevesninja, imamo odrađene druge projekte koji se rade ovdje'', dodao je on.

Višković kaže da Vlada RS ulaže u sve istočno-hercegovačke opštine bez obzira na to što kadrovi nisu iz aktuelne koalicije i one lokalne zajednice koje imaju načelnike iz drugih političkih opcija.


''Za nas je Republika Srpska jedno, od Trebinja do Novog grada. Mi smo pokazali i dokazali da mi ne pravimo razliku po političkoj pripadnosti. Pratimo projekte gdje god se ukaže prilika''.


U Ljubinju je urađen vodovod, sanacija javnih objekata, putne infrastrukture, uložen je novac s ciljem otklanjanja posljedica zemljotresa, gradi se stambeni objekat za porodice čiji su objekti oštećeni u zemljotresu.
U opštini Berkovići biće izgrađeno devet individualnih stambenih objekata za čiju je izgradnju potrebno 592.200 KM, dok će u opštini Bileća biti izgrađen jedan individualni stambeni objekat vrijednosti 62.600 KM.


''Sve ono što je načelnik Berkovića kandidovao prema Vladi RS mi smo izlazli u susret u skladu sa našim mogućnostima'', dodao je Višković.


U Bileći su uplaćene dvije plate zaposlenima u Opštini, a u Nevesinje je od 2018. godine uloženo oko 30 000 000 KM.


Ogroman novac je izdvojen iz budžeta koji je uplaćen lokalnim zajednicama da bi se podmirili njihovi gubitci zbog virusa korona.


''Niko ne može da kaže da je bio preferiran i oštećen'', zaključio je Višković.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: