Čajniče: Uručena uvjerenja o odborničkim mandatima novog saziva | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Čajniče: Uručena uvjerenja o odborničkim mandatima novog saziva

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:12.11.2016.

U skupštinskoj sali Doma kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču, dana 11.11.2016., organizovano je uručenje uvjerenja o dodjeli mandata za odbornike novog saziva Skupštine opštine Čajniče koji su izabrani na, nedavno završenim, lokalnim izborima.

Na samom početku uručivanja, čestitajući svim odbornicima osvojene mandate, obratio se stari-novi načelnik opštine, Goran Karadžić, koji je na ceremoniji u Sarajevu, 8. novembra ove godine takođe dobio uvjerenje o dodjeli mandata načelnika opštine.

Nakon preuzimanja Certifikata od strane Centralne izborne komisije BiH, zvanično sam postao načelnik opštine Čajniče i u skladu s tim danas obavljam ovu dužnost. Svu pažnju ćemo usmjeriti na konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine koja bi trebala biti održana do kraja novembra i vjerujem da ćemo uskoro, u potpunosti, formirati zakonodavnu i izvršnu vlast”, istakao je načelnik Karadžić.

Prema njegovim riječima skupštinsku većinu, kako sada stvari stoje, sačinjavaće one stranke sa kojima je ranije potpisana koalicija, ali i nekoliko odbornika iz drugih političkih stranka. 

On je rekao da će nakon formiranja skupštine biti određen pravac djelovanja buduće vlasti, ali će naglasak biti stavljen na unapređenje političkih i ekonomskih prilika. 

Naglasak moramo staviti na razvoj infrastrukture i privlačenje investitora, kao i na projekte koji će omogućiti ekonomski zamah našoj lokalnoj zajednici”, istakao je načelnik. 

Jučerašnjoj ceremoniji je prisustvovalo 13 odbornika, a dva odbornika su bila odsutna iz opravdanih razloga. 

Čestitke na osvojenim mandatima je uputio i sekretar Skupštine opštine, Miroslav Đurđević, koji je rekao odbornicima da su dužni da u roku od sedam dana popune i potpišu potvrdu da su preuzeli uvjerenja i daju izjavu da li prihvataju odbornički mandat, dok će naknadno svaki od njih morati dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji izjavu o imovinskom stanju, kako njih samih, tako i članova domaćinstva. 

Odmah potom, izabranim odbornicima, uvjerenja je uručio sekretar Skupštine, koji im je poželio uspješan rad u zakonodavnoj vlasti.

Đurđević je, takođe, dodjelio po jedan primjerak statuta opštine Čajniče, poslovnika o radu Skupštine opštine i etički kodeks za izabrane zvaničnike opštine Čajniče, što će posebno biti korisno za osam odbornika koji prvi put ulaze u skupštinske klupe. 

Najmlađi među izabranim odbornicima je 24-ogodišnji Nedeljko Pribilović, diplomirani inžinjer elektrotehnike, koji kaže da je ponosan što su mladi ljudi dobili povjerenje građana čajničke opštine. 

Imamo obavezu da opravdamo ukazano povjerenje i daćemo sve od sebe da poboljšamo položaj mladih u našoj lokalnoj sredini“- rekao je Pribilović.

Odbornik SNS, Ilija Dačević, kome će ovo biti drugi mandat, rekao je da će ova partija podržati sve odluke koji će donijeti bolje građanima ove opštine. 

Kao dio zakonodavne vlasti u opštini Čajniče donosićemo odluke koje budu u interesu građana, ocjenjujući važnim ono što može donijeti dobro našoj lokalnoj zajednici“- naglasio je Dačević.

U novom skupštinskom sazivu naći će se sljedeći odbornici : 

•SDS: Dragan Skoko, Neđo Mašić, Bojan Tanasković, Željko Papić;

•PDP: Vukašin Katana;

•SRS - Srpska u sigurne ruke: Goran Obradović;

•SRS Republike Srpske: Milan Milkanović;

•SNS: Ilija Dačević;

•Stranka za BiH: Izet Alihodžić;

•SNSD: Pavelina Tupeša i Srđan Janjić;

•SP RS: Nedeljko Pribilović i Jelena Lončar;

•DNS: Srđan Tanasković i Milan Tupeša.

Nakon uručenja uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim odbornicima, otpočinju pripreme za zakazivanje konstitutivne sjednice Skupštine opštine Čajniče.


Tekst i foto: Gordana Golubić


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: