Uprkos inflaciji i epidemiji virusa korona Vlada RS uspjela da ostvari značajne rezultate | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Uprkos inflaciji i epidemiji virusa korona Vlada RS uspjela da ostvari značajne rezultate

Izvor: Herceg TV | Datum:28.09.2022.

Uprkos inflaciji i epidemiji virusa korona Vlada RS je uspjela da postigne značajne rezultate. U proteklom periodu donijeta je odluka o isplati jednokratne pomoći mladima, boračkim kategorijama i penzionerima. Takođe je dodjeljena jednokratna pomoć djeci poginulih boraca u iznosu od 1000 KM, kao i pomoć roditeljima koji imaju četvoro i više djece, a od kojih je jedan roditelj nezaposlen, u iznosu od 750 KM sve dok je jedno dijete maloljetno.


Za jednokratna davanja do sada je izdvojeno 110 000 000 KM iz budžeta.
''A onda pojedinci kažu da vlast nije dovoljno učinila za svoje građane'', rekao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković.
Višković je dodao da je želja Vlade da pomogne u vrijeme rastuće inflacije.
''Inflacija koja se dešava i u BiH i u RS pa i širom Evrope pa i po čitavom svijetu je produkt sankcija koje su neke zemlje uvele prema Rusiji. Nije to produkt rusko-ukrajinskog sukoba'', rekao je Višković.
Istakao je da mi kao jedna mala zemlja ne možemo uticati na globalne procese.
''Šta znači da jedna BiH uvede sankcije Rusiji? Da li ćemo mi bolje živjeti? Ne, ja mislim da ćemo lošije živjeti'', istakao je premijer.
Posjeta srpskog člana Predsjedništva Milorad Dodika ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu dala nam je garanciju da ćemo i ove godine i početkom  iduće godine imati cijenu gasa koja je povlaštena, cijenu koja je određena za prijateljske zemlje, rekao je Višković.
''Posjeta Milorada Dodika koja je kritikovana od federalnog Sarajeva i od političara iz Sarajeva na neki način je nerazumna, jer taj isti Milorad Dodik je dogovorio da i oni imaju povlaštenu cijenu gasa'', ističe premijer.
''A onda pojedinci kažu da vlast nije dovoljno učinila za svoje građane''.


Kada je riječ o prosječnoj plati u RS, premijer kaže da je ona već duže vrijeme veća nego u federaciji i da je u Srpskoj trenutno rekordan broj zaposlenih.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: