Kovačević: Manipulacije počele u izbornoj noći, nastavljene ponovnim brojanjem glasova (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Kovačević: Manipulacije počele u izbornoj noći, nastavljene ponovnim brojanjem glasova (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:14.10.2022.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da se kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za izbor predsjednika Republike Srpske odvija veoma sporo, jer za 24 sata nisu prebrojani glasovi ni za jedan čitav grad u Srpskoj.
 
 

Kovačević je za RTRS rekao da je, na osnovu informacija koje SNSD dobija od svojih posmatrača iz Glavnog centra za brojanje u Sarajevu, do sada prebrojano dvije trećine glasova u Bijeljini, te da ne postoje bilo kakva značajnija odstupanja, kao što su i predvidjeli.

- Sve to ide jako sporo, evidentno je da će trajati dugo i da će mrcvariti sve nas u Republici Srpskoj. U tom vidimo jedan od ciljeva cijele ove zavjere koja je na djelu još od izborne noći kada je izborni gubitnik, bez ikakvih razloga, proglasio pobjedu, u trenutku kada je bilo potpuno jasno da je Jelena Trivić gubila od Milorada Dodika sa preko 20.000 glasova - naveo je Kovačević.

On je istakao da je cilj svega toga "mrcvarenje javnosti u Srpskoj i produžavanje agonije".

- Cilj je da opozicija što duže ostane na sceni, da produže svoju predizbornu kampanju i da poslije izbora nastave sa konferencijama za novinare i iznošenjem priča o nekim navodnim krađama - rekao je Kovačević.

On je istakao da to nije dobro za Republiku Srpsku i da bi mnogo bolje bilo kada bi svi počeli da se rade poslove za koje su ih građani izabrali.

Dodao je da, u tom smislu, SNSD kao izborni pobjednik ima dva prioriteta - prvi je da zaštiti Republiku Srpsku u svakom smislu, a drugi da popravi i poboljša život svakog čovjeka u Srpskoj.

Kovačević kaže da iza čitave priče o osporavanju izbornih rezultata stoji namjera destabilizacije Republike Srpske.

- Cilj je da se Republika Srpska predstavi kao nestabilan prostor na kojem nije moguće provesti slobodne demokratske izbore, kao prostor gdje živi narod koji je nesposoban i ne zna kako da glasa i gdje institucije nisu sposobne da organizuju slobodne i fer izbore - rekao je on.

Kovačević kaže da je sve počelo još u izbornoj noći kada je opozicija proglasila pobjedu iako je, kako kaže, bila svjesna poraza. Dodaje da su tada počeli spinovi u "saradnji sa partnerima, sa poslušnicima koje su nezakonito instalirali u CIK-u BiH".

Kovačević navodi da u prilog tvrdnji da je riječ o manipulaciji govori i činjenica da CIK broji prvo glasove iz Bijeljine i Banjaluke, kako kaže, dva rijetka mjesta u kojima je Jelena Trivić pobijedila i u kojima ima značajniju razliku.

- Postavlja se pitanje da li je cilj da sada prvo izbroje Banjaluku i Bijeljinu, pa da onda sporo broje ostatak i govore kako je Trivićeva u vođstvu - kaže on.

Kovačević je poručio da je SNSD pobjednik opštih izbora, da je Dodik pobijedio u 45 od 63 lokalne zajednice u Republici Srpskoj sa razlikom od preko 30.000 glasova i da to nikakve manipulacije ne mogu da promijene.

- Pobjednici su SNSD, Milorad Dodik i Željka Cvijanović i to niko neće moći da promijeni. Oni koji misle da to mogu da promijene ovakvim zakulisnim manipulativnim radnjama treba da znaju da će ustati cijela Republika Srpska i da će jednim glasom da poruči "ne možete da dirate Srpsku i narušavate naš demokratski kapacitet i legitimitet i neće vam proći zavjera" - poručio je Kovačević.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: