I dio opozicije se nudi Dodiku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

I dio opozicije se nudi Dodiku

Izvor: Rejting.info | Datum:29.10.2022.

Ozbiljniji pregovori o formiranju nove vlasti, odnosno o tome ko će zasjesti u ministarske fotelje trebalo bi da počnu već sljedeće sedmice, a sudeći prema prvim porukama iz stranaka koje su i ovaj put pobijedile na izborima, na formiranje Vlade RS se neće dugo čekati.
Novi saziv republičkog parlamenta trebalo bi da bude konstituisan veoma brzo nakon potvrde mandata, a Ustav precizira da predsjednik Republike predlaže mandatara za sastav Vlade Srpske koji prvo mora da dobije podršku u Narodnoj skupštini da bi zasjeo u fotelju premijera i za prolazak njegovog kabineta, u kojem je 16 ministara.Uslovi za zvanično otpočinjanje konsultacija o mandatu i pođeli izbornog kolača biće stvoreni već naredne sedmice, kada ističu rokovi za potvrdu rezultata opštih izbora održanih 2. oktobra.
U političkim kuloarima već su počele spekulacije o tome kojoj stranci bi mogla da pripadne koja pozicija, ali pominju se i neka imena. Jedno od njih je aktuelnog premijera Srpske Radovana Viškovića, koji je osvojio mandat u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, ali prema nekim informacijama, on će vratiti mandat te ostati na čelu republičke Vlade. Takođe, kao potencijalni novi predsjednik Narodne skupštine pominje se lider SP-a Petar Đokić.

Da bi Srpska veoma brzo trebalo da dobije novu vlast, najavio je u petak lider SNSD-a Milorad Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: