CIK jednoglasno potvrdila rezultate Opštih izbora u BiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

CIK jednoglasno potvrdila rezultate Opštih izbora u BiH

Izvor: Mondo | Datum:02.11.2022.

Centralna izborna komisija BiH danas je jednoglasno potvrdila i objavila rezultate Opštih izbora u BiH održanih u 2. oktobra.

 

 

Od danas teku svi rokovi za formiranje vlasti na svim nivoima.

 

>

 

Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo je prehodno sve žalbe da se ponište izbori za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske ili druge nivoe vlasti.

 

"Apelaciono odjeljnje BiH u svim slučajevima odbio je žalbe kao neosnovane. Na osnovu toga stvoreni su uslovi da se donese odluka o potvrđivanju izbora", rekao je tokom sjednice Mišo Krstović, šef sektora za pravne poslove Centralne izborne komisije.

 

Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine predstoji posao formiranje Vijeća naroda u Republici Srpskoj te domova naroda Parlamenta FBiH i Parlamentarne skupštine BiH, koji se biraju posredno.

 

Predsjednik CIK, Suad Arnautović, pozvao je danas one koji su osvojili mandate, a koji žele da ih odbiju da to učine i potpišu izjavu o odbijanju mandata te dostave izjave u sjednište komisije, kako bi CIK te mandate prije formiranja zakonodavnih tijela mogao dodijeliti drugima.

 

 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: