Raskol u PDP-u: Trivićka poručila da Borenović laže, Stanivukovićeva politika nije ispravna | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Raskol u PDP-u: Trivićka poručila da Borenović laže, Stanivukovićeva politika nije ispravna

Izvor: ATV | Datum:09.11.2022.

Današnja sjednica Predsjedništva PDP-a, razotkrila je sve unutrašnje probleme u toj stranci.

Da su dobri odnosi unutar partije bili paravan za javnost, dokazano je danas.

Naime, nakon sjednice, predsjednik pomenute stranke Branislav Borenović, izašao je pred novinare i kazao kako su danas obavljeni mirni unutarstranački razgovori te je naglasio da ostaje na čelu PDP-a još godinu dok mu ne istekne mandat.

Međutim, njegove stranačke kolege očigledno ne misle tako.

Da Borenović gubi podršku unutar stranke, jasno je dao do znanja i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana koji je istakao da je PDP zreo za reforme.

– Stanje u PDP je zrelo za potpune reforme i to sve treba biti poznato u toku ove kalendarske godine. Treba preispitati rezultat i sagledati kako dalje – naveo je Stanivuković.

Stanivuković je naglasio da je PDP na proteklim opštim izborima doživio težak poraz, te da je vrijeme za nova lica u stranci.

Sada je uslijedila i reakcija Jelene Trivić.

Na današnje Borenovićeve riječi, Trivićka je uzvratila niskim udarcem, indirektno ga nazvavši lažovom.

– Veoma sam iznenađena i razočarana činjenicom da predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije precizno i vjerodostojno objavio javnosti Zaključke predsjedništva stranke: “PDP podržava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na bazi politika koje je promovisao tokom kampanje 2020. godine i na bazi onih politika kojima je tada pobijedio” – poručila je Trivićka na Facebooku te dodala da to nije tako, i da ne podržava bilo kakvu simbiozu sa vladajućom strukturom.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: