Prva posebna sjednica NSRS 30. novembra | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Prva posebna sjednica NSRS 30. novembra

Izvor: RTRS | Datum:23.11.2022.

Narodna skupština Republike Srpske održaće prvu posebnu sjednicu u srijedu, 30. novembra, na kojoj će razmatrati izbor delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske i izbor delegata u Vijeće naroda Srpske, rekao je predsjednik parlamenta Nenad Stevandić.
 
 

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma u Banjaluci, Stevandić je rekao da će na sjednici biti razmatran izbor potpredsjednika Parlamenta Republike Srpske.

Stevandić je naveo da je početak sjednice zakazan za 12.00 časova.

Stevandić je naveo da svaki poslanik ili poslanički klub može da predloži kandidata za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, te da će svaki taj prijedlog koji bude imao većinu biti verifikovan izborom potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Stevadnić je rekao da do danas u Parlament Srpske nije stigao nijedan prijedlog za potpredsjednike Narodne skupštine Republike Srpske iz SDS-a, Pokreta za državu, niti iz koalicionih partija koje u poslaničkim klupama imaju Bošnjake i Hrvate, kao ni četvrti prijedlog kandidata iz reda srpskog naroda.

PDP traži da proces za izbor delegata u Domu naroda parlamenta BiH iz Srpske i u Vijeću naroda Republike Srpske bude transparentan, rekao je poslanik te stranke Igor Crnadak.

Crnadak je rekao da se PDP zalaže da svaki od 83 listića bude skeniran i javno objavljen na sajtu Narodne skupštine radi transparentnosti izbora, kao i da je tražio da se sve procedure zamjene mandata moraju završiti do glasanja o izboru delegata.

Govoreći o izboru delegata u Dom naroda parlamenta BiH, Crnadak tvrdi da se još ništa ne zna i da je sve sve potpuno otvoreno.

Ukoliko Centralna izborna komisija Narodnoj skupštini ne dostavi ovjerene kandidatske liste za Dom naroda BiH i Vijeće naroda Republike Srpske, kako bi sjednica mogla biti održana u srijedu, Kolegijum će održati telefonsku sjednicu, i zakazati novi termin održavanja prve posebne sjednice Narodne skupštine.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: