Ko pravi pakt sa režimom, a ko RUŠI OPOZICIJU: Vukanović se obrušio na SDS, Govedarica mu poručuje da preispita ponašanje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Ko pravi pakt sa režimom, a ko RUŠI OPOZICIJU: Vukanović se obrušio na SDS, Govedarica mu poručuje da preispita ponašanje

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Srpska Info | Foto: Srpska Info | Datum:18.02.2023.

Član Predsjedništva SDS i narodni poslanik, Vukota Govedarica poručio je danas lideru pokreta "Za pravdu i red", Nebojši Vukanoviću da njegovo djelovanje unutar opozicije postaje kontraproduktivno.

Govedarica kaže da je Vukanovićevo opoziciono djelovanje i politička borba protiv SNSD nešto što je SDS uvijek pozdravljao, ali da njegovo djelovanje unutar opozicije postaje kontraproduktivno, posebno iznošenje “netačnih tvrdnji vezano za Opštinski odbor SDS Višegrad i njenog predsjednika Miroslava Kojića”.

Govedarica je ovo rekao komentarišući tekst koji je Vukanović objavio prije dva dana na svom blogu, a u kojem je napisao teške optužbe na račun Kojića i lokalnog SDS.

– Razumijem da se Vukanović i njegova stranka Za pravdu i red nastoje nametnuti javnosti i nezadovoljnim glasačima, ali način na koji on to radi nije primjeren, jer se sve više fokus stavlja na odnose unutar opozicije, a sve manje na stranke na vlasti i SNSD. Sigurni smo da SNSD likuje nad ovakvim pojavama, iako su odnosi i unutar SNSD i koalicije vlasti daleko lošiji nego što se to predstavlja javnosti – tvrdi Govedarica.

 

On kaže da je potpuno neprimjereno da Vukanović “svoj imidž u javnosti gradi na neistinama o SDS u Višegradu, ukoliko je poznato da je ona danas jedina opozicija u lokalnom parlamentu”.

Način glasanja odbornika SDS, kako dodaje on, nije nikada bio, niti treba da bude, protiv interesa građana Višegrada.

 Njegov lični odnos i očigledna netrpeljivost prema predsjedniku SDS Višegrad Miroslavu Kojiću, koje imaju genezu iz nekog ranijeg vremena, ne mogu biti opravdanje za napadanje niti Kojića niti SDS u Višegradu – kaže Govedarica.

On ističe da ukoliko Vukanović smatra da treba da ima veći politički prostor i značaj u Višegradu, kako on i najavljuje, “neka to radi pozitivnom promocijom svoje politike i na štetu stranaka vlasti, a ne na štetu SDS u toj opštini, iznoseći neistine i uvrede”.

Podsjećamo, Vukanović je prije dva dana objavio na svom blogu tekst pod nazivom: “Izdahnula opozicija u Višegradu”, a u kojem tvrdi da je na sjednici Skupštine opštine Višegrad, koja je održana u četvrtak, “formalno umrla lokalna opozicija predvođena, kako je rekao, mešetarom Miroslavom Kojićem, predsjednikom Opštinskog odbora SDS”.

– Inače, kadrom UDBE i predratnim špijunom Službe državne bezbjednosti Jugoslavije. Više od 30 tačaka Dnevnog reda lokalnog parlamenta završilo se danas munjevito i bez rasprave, za nešto više od sat vremena, a sve tačke i prijedlozi SNSD-ovog načelnika Mladena Đurevića usvojene su jednoglasno – napisao je Vukanović.

On je istakao da se odmah nakon oktobarskih izbora raspala skupštinska većina SDS-PDP-DNS-DF u Višegradu, nakon što je odbornik DNS Srpko Baranac prešao na “drugu stranu, a polako su mu se pridružili i svi ostali”.

– Tri odbornika SDS danas su podržali sve prijedloge SNSD i njihovog načelnika Đurevića, dok odbornik PDP Milenko Janjić nije prisustvovao sjednici, pa je formalno Višegrad ostao bez opozicije. Sve je posledica dilova iz sjene mešetara i udbaša Miroslava Kojića, koji već godinama radi u Beogradu, kao bezbjednjak u Ambasadi BiH u Srbiji, koji je očito napravio dil sa SNSD i prodao Višegrađane za šaku dolara, nekoliko ustupaka i funkcija – naveo je Vukanović.

On je u nastavku iznio niz optužbi na račun Kojića, za kojeg tvrdi da je napravio “pakt sa režimom”


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: