Geneza Nebojše Vukanovića preko "leđa" SDS-a | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Geneza Nebojše Vukanovića preko "leđa" SDS-a

Izvor: Agencije | Datum:27.02.2023.

Stranka Nebojše Vukanovića „Za pravdu i red“ prvi put je učestvovala na Opštim izborima 2022.godine osvojivši 31.558 glasova, a on se prvi put pojavio na lokalnim izborima u Trebinju 2012. kada je kao nezavisni kandidat osvojio treće mjesto sa 4.806 glasova.
 
Godine 2015. postaje savjetnik u Kabinetu predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Mladena Bosića. Iste te godine od Gorana Suvare i Borisa Grujića novcem kriminalnog porijekla kupuje PRAZAN USB stik za nevjerovatnih 50.000 eura na kome se nalaze dokumenti koji bi, navodno, mogli da naštete pojedinim licima iz vlasti. Za ovo očigledno krivično djelo Vukanović nikada nije odgovarao.

Na lokalnim izborima 2016.godine odbijena mu je registracija za izbore.

Na Opštim izborima 2018. Vukanović je bio na listi SDS-a i prošao u NSRS sa 4.298 glasova na IJ9. Nakon toga je na lokalnim izborima 2020.godine u Trebinju ostvario loš rezultat osvojivši 2.462 glasa ili 14,61% i 4 mandata u lokalnom parlamentu.

Vukanović je maksimalno iskoristio svoj javni nastup u Narodnoj skupštini i pridobio jedan dio glasačkog tijela opozicije, ali i nautralnih glasača koji nisu zadovoljni opozicionim stavom i javnim nastupom, prije svega SDS-a. Iz ove perspektive, činjenice pokazuju da je iskoristio sve slabosti SDS-a i ostvario značajne benefite za sebe i svoju stranku, a na štetu prevashodno Srpske demokratske stranke.

Za sve to vrijeme od kada je Vukanović naslonjen na opoziciju (2014-2022), stranke vladajuće većine okupljene oko SNSD-a ostvaruju isti ili bolji rezultat, dok SDS tone sve dublje i dublje. Naravno, nije Vukanović jedini krivac za ovakave rezultate, ali je najočitiji primjer kako se smišljeno urušava kapacitet opozicionih stranaka.

Portal „Sokolac-srce Romanije“ vam donosi ilustraciju koja najbolje opisuje „opoziciono“ djelovanje tzv. borca za pravdu i red.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: