U Narodnoj skupštini i danas burno | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

U Narodnoj skupštini i danas burno

Autor: Novinar Herceg | Izvor: ATV | Foto: ATV | Datum:30.03.2023.

Burno i danas u Skupštini Srpske. Zakuvalo se još sinoć kada je Đorđe Vučinić glasao umjesto svog šefa Nebojše Vukanovića, za SDS-ovog potpredsjednika za Narodnu skupštinu Milana Petrovića. Vučinić danas grešku priznaje.

“Udaljio sam se sam sa sjednice. Snosiću bilo kakvu odgovornost ako ima krivičnog djela. Pozivam sve organe da utvrde. Priznajem, tu sam uhapsite me odmah, nikakav problem”, rekao je poslanik Liste za pravdu i red u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Đorđe Vučinić.


U Vučinićevu odbranu stao je i Nebojša Vukanović. Iako je prvi da osudi i najmanje tuđe propuste za svog mladog kolegu ima opravdanje. Svoje odsustvo pravda time što je mislio da će biti prvo pauza pa glasanje.

“Đole je napravio grešku za koju sam ja kao predsjednik Kluba najodgovorniji. Ipak, Đorđe ima tek par mjeseci staža, vrlo je mlad, nema iskustva. Mi smo pogriješili, prekšili smo poslovnik, greška se priznaje kakva god bila sankcija mi smo spremni da je prihvatimo”, rekao je šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

Vučinić je počinio klasičnu zloupotrebu i biće prijavljen nadležnim organima. Sve je, kaže Nenad Stevandić, regulisano ustavom i zakonom. Smatra da poslovnik nije prekrišio, jer taj glas nije bio ključan. 

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić pojašnjava da je procedura takva da se najprije administrativnoj komisiji preda ono što je u vezi sa poslovnikom. Stevandić kaže da postoji mnogo članova ustava i zakona koji se mogu primijeniti u ovom slučaju.

“Ja kada ne bih prijavio ovaj slučaj i ja bih učinio krivičnog djelo - neprijavljivanje krivičnog djela”, rekao je Stevandić.

Nije ni Stevadićevo obraćanje medijima prošlo u miru. Zasmetalo mu je što ga je Vučinić snimao pa ga je istjerao napolje.

“Nemoj sad da te izbacim napolje, jer ovo je mjesto za novinare. Ne možeš da me ometaš dok ja ovdje držim pres konferenciju, je l' ti jasno? Prestani komunicirati sa mnom i nemoj nikoga da ometaš. Izađi napolje, odmah izađi napolje da bih mogao da nastavim konferenciju za štampu. Ti nisi novinar, napusti mjesto za novinare. Ajde, balavac, izađi napolje”, obratio se Stevandić sa govornice Vučiniću.

Da li zbog tuđe greške ili neznanja a možda i namjerno najdeblji kraj je u svemu izvukao SDS-ov Milan Petroviić. Konačno je dočekao da ga stranka predloži za potpredsjednika Narodne Skupštine ali nije izglasan. 

VIDEO


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: