Dodik: Srpska legalna i legitimna, Izetbegović nezadovoljan svojom pozicijom (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Srpska legalna i legitimna, Izetbegović nezadovoljan svojom pozicijom (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:05.04.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Srpska legalna i legitimna, a da je lider SDA Bakir Izetbegović nezadovoljan svojom i pozicijom svoje stranke nakon izbora.
 

- Ja sam dobio izbore, 12 puta za redom. Izetbegović je ogorčen na svoju poziciju. Mi smo pokušali da napravimo zajednički pristup, ali su oni imali drugačije, skrivene namjere. Putem podmićivanja različitih ljudi, da se donose samo odluke u korist SDA - rekao je Dodik danas u Banjaluci komentarišući posljednje napade Izetbegovića na Republiku Srpsku koju je nazvao "genocidnom tvorevinom", a njeno rukovodstvo optužio da su "napravili udruženi zločinački podvig".

Dodik je Izetbegovića nazvao "političkim luzerom i gubitnikom".

- Ne postoji genocid, to je način na koji on želi da se vrati na scenu. Republika Srpska je legalna. Još uvijek razmišljamo o BiH koja je formirana Ustavom, ali u zavisnosti situacije, mi imamo plan. Ne zavisimo od BiH, od nje samo imamo probleme. Pokušaćemo da razgovaramo, ako je to moguće, a Republika Srpska jasno iskazuje svoju političku volju - rekao je Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: