Srpska sprema odgovor na bošnjačku izjavu o imovini, sutra sastanak kod Dodika | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Srpska sprema odgovor na bošnjačku izjavu o imovini, sutra sastanak kod Dodika

Izvor: Nezavisne | Datum:20.04.2023.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, sazvao je za sutra sastanak sa predstavnicima svih parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske o imovini.

 "U skladu sa ustavnim ovlašćenjima, utvrđenim članom 69. stav 3 i člana 80. stav 1. Ustava Republike Srpske prema kojima predsjednik Republike Srpske predstavlja Republiku i izražava njeno državno jedinstvo, a povodom zauzimanja stava o imovini Republike Srpske sa osvrtom na izjavu o imovini koju su potpisali bošnjački politički predstavnici iz Sarajeva, pozivam Vas na konsultativni sastanak", navodi se u Dodikovom pismu upućenom političkim partijama sa sjedištem u Repbulici Srpskoj.       

Sastanak će biti održan sutra u 14 časova u Palati Republike u Banjojluci.

Podsjećanja radi, lideri najvećih bošnjačkih političkih partija potpisali su zajedničku izjavu o državnoj imovini i pozvali međunarodne predstavnike da preduzmu odlučne korake "kako antidejtonska i antiustavna poltika organa vlasti Republike Srpske ne bi doživjela eskalaciju", sa "nepredvidvim i nesagledivim posljedicama".

Izajvu su potpisali Denis Bećirović i Željko Komšić, članovi Predsjedništva BiH, zatim Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, Nermin Nikšić, lider SDP-a, Elemedin Konaković, predsjednik NiP-a, Edin Forto, predsjednik Naše stranke, kao i Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a i Semir Efendić, predsjednik SBiH.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: