Šapurić: Otimanje imovine - direktan udar na Srpsku i njene institucije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Šapurić: Otimanje imovine - direktan udar na Srpsku i njene institucije

Izvor: ATV | Datum:26.04.2023.

Predsjednik NDP-a Bojan Šapurić, kazao je da su bošnjačke partije iz Sarajeva prešle crvenu liniju, te da je otimanje imovine, direktran udar na Srpsku i njene institucije.

"NDP apsolutno stoji iza zaključka koji je potpisan prije par dana u NSRS, a tiče se imovine Srpske. To je crvena linija, preko koje su prešle bošnjačke stranke iz Sarajeva. To je direktan udar na Srpsku i njene institucije. Pitanje imovine nakon potpisivanja Dejtona potpuno definisano i nikada nije dovođeno u pitanju, a to je ko je titular i nosilac svojine, a to je Srpska. Dokaz svemu tome jeste i Zakon o privatizaciji državnog kapitala usvojenog 1997. godine. U međuvremenu, OHR je 1998. godine nametnuo Zakon o privatizaciji državnih preduzeća i banaka i rekao da će se privatizacija isključivo završavati po zakonima entiteta. Mi ugovorom o sukcesiji imamo definisano šta je to predmetna imovina BiH, koja je to imovina naslijeđena od bivše SFRJ i ona kao takva jedina može biti predmet zajedničke imovine. NSRS danas treba da iznjedri zaključak i da pozove sudije Ustavnog suda iz reda srpskog naroda, da podnesu ostavke u Ustavnom sudu BiH, čime će se delegitimisati taj sud koji je inače, uvijek preglasavanjem, donosio zaključke na štetu Srpske. Ovo je udar iz Sarajeva, da se imovina preotme u Republici Srpskoj. To je pitanje svih nas, pitanje koje treba da iznjedri jedinstvo svih političkih partija jer samo tako možemo da sačuvamo svoj integritet i svoju Republiku Srpsku", rekao je Šapurić. 

 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: