Košarac: Komšić je megafon propalih politika SDA | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Košarac: Komšić je megafon propalih politika SDA

Izvor: ATV | Datum:10.05.2023.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da član Predsjedništva BiH Željko Komšić najavama o blokadi Nove istočne interkonekcije nastavlja destruktivnu politiku SDA i Bakira Izetbegovića.

"Komšić je posljednji Bakirov pijun u propaloj šahovskoj partiji. On je vjerni sljedbenik SDA-ove politike nikom logičnih i nikom korisnih blokada i opstrukcija", poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je ponovio da institucije Republike Srpske i njeni predstavnici na zajedničkom nivou neće dozvoliti nikome da uslovljava izgradnju Nove istočne interkonekcije i usporava privredni razvoj.


"To se posebno odnosi na Komšićeve jalove pokušaje prenošenja nadležnosti sa Republike Srpske na zajednički nivo kada je u pitanju zakon o gasu. On dobro zna da je priča o zakonu o gasu na nivou BiH mlaćenje prazne slame, jer nikada neće dobiti saglasnost Republike Srpske", naglasio je Košarac.


Paradoksalno je, dodao je Košarac, da se Komšić predstavlja kao zaštitnik građana, a da pri tome osporava strateški projekat od kojeg će svi građani i privreda u cjelini imati koristi.

On je naglasio da Komšić konstantno ponavlja mantru o tobože malignom ruskom uticaju, ali da u pravilu uvijek prećuti činjenicu da se Sarajevo i danas grije na ruski gas.


"Umjesto da se grčevito bori za projekat koji doprinosi dugoročnom i pouzdanom snabdijevanju gasom, ali i bržem ekonomskom razvoju, poboljšanju standarda i kvaliteta života građana kako u Srpskoj, tako i u FBiH, Komšić najavljuje njegovu blokadu. To je najbolji dokaz kvazi-brige kvazi-ljevičara o kvazi-građanskoj državi", istakao je Košarac.

On je naveo da je potpuno jasno da Komšić nema autentičnu politiku i da je isključivo megafon propalih politika SDA.

"Nije njega briga za interes običnog čovjeka, niti za benefite i razvoj privrede. Ne mari Komšić ni za gasifikaciju, čist vazduh i ekologiju. Što se tiče zelene agende, njemu je SDA zelena sasvim dovoljna. To je mjera stvari lijevog krila radikalne SDA", ocijenio je Košarac.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: