Vučinić priznao da se sastajao sa strancima i tražio sankcije za rukovodstvo Srpske (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Vučinić priznao da se sastajao sa strancima i tražio sankcije za rukovodstvo Srpske (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:21.06.2023.

Đorđe Vučinić, poslanik u NSRS Pokreta "Za pravdu i red" priznao je u odgovoru na pitanje šefa Kluba poslanika SNSD Igora Žunića, da se sastajao sa strancima, te da je tražio od predstavnika OEBS-a da sankcionišu najviši funkcioneri Republike Srpske.
 


- Da li je istina gospodine Vučiniću da ste nedavno sjedili sa gospodinom Brajanom Adlerom iz OEBS-a? Da li je istina da ste pokrenuli pitanje rekacije OHR-a prema najvišim funkcionerima Republike Srpske. Vi možda mislite da mi ne znamo za te stvari, i zato treba da odgovarate prije svega javnosti Srpske - postavio je pitanje Igor Žunić.

Vučinić je jasno odgovorio da je sjedio sa strancima, ali očigledno poslanik ne zna da su OSCE i OEBS ista institucija.

- Istina je sljedeća da SNSD blokira BiH u Domu naroda i da ne može da se donese izmjena Izbornog zakona zbog te stranke. Jedina institucija koja to može napraviti jeste visoki predstavnik, da li to bio Kristijan Šmit, ili neko drugi - istakao je Vučinić, koji je potvrdio da je sjedio sa nekim, kako je rekao, iz OSCE-a, a ne OEBS-a.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: