Ne prestaju reakcije na šokantnu izjavu narodnog poslanika Đorđa Vučinića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Ne prestaju reakcije na šokantnu izjavu narodnog poslanika Đorđa Vučinića

Izvor: ATV | Datum:22.06.2023.

"Jedina institucija koja to može uraditi, bio to Kristijan Šmit ili bilo ko drugi, peti, deveti, visoki predstavnik koji može da nametne izmjene izbornog zakona", rekao je Đorđe Vučinić.
I danas brojne reakcije na sramnu i šokantnu jučerašnju izjavu narodnog poslanika Đorđa Vučinića kome, očigledno, nije problem da nelegalni Nijemac nameće zakone i određuje ko, šta i kako ovdje treba da radi. Očigledno ga i priznaje kao visokog predstavnika i nije mu problem, što je i priznao, da se strancima žali na vlast i traži njihove intervencije. Neznanje ili bezobrazluk, moguće oboje. Za predsjednika Narodne skupštine to je licemjerje.

"Ja sam rekao da je to kombinacija neznanja i licemjerja. Ali to je jedna vrsta pokazivanja volje da budete budući saradnik. Da budete neko ko će potkazivati svoje lidere, svoje rukovodstvo. Da budete neko ko će dati znak da se na njega može računati ako budu rušili vašu zemlju. Što bi rekli naši stari, i izdaja se od malena uči", rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.
 
Vučinić zvao strance protiv svog naroda pa pokazao veliko neznanje: Sramotno pravdanje mladog poslanika
Nastup poslanika Vučinića naljutio je i organizacije i udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžinskog rata. Nevjerovatno je, kažu, da mu je u redu da jedino visoki predstavnik, legalan ili ne, može da mijenja Izborni zakon.

"Mi smo imali priliku da vidimo kako iz ugla jednog mladog čovjeka, narodnog poslanika u Narodnoj skupštini izgleda zaštita Republike Srpske i kako se ide u susret onima koji zagovaraju da neko drugi treba da namente rješenje u BiH a ne njeni građani, en institucije sistema, odnosno institucije vlasti i jednog i drugog eniteta i Brčko distrikta", rekao je Slobodan Župljanin, predsjednik Organizacije starješina VRS.

"Mi borci u najmanju ruku smo šokirani izjavom Đorđa Vučinića gdje je tražio intervenzionizam visokog predstavnika u Republici Srpskoj. Nije ovo prvi put da oni na podmukao način žele da prekroje volju naroda u Srpskoj. Oni to u kontinuitetu čine", rekao je Petar Cvijetinović, predsjednik Udruženja veterana "Garda panteri".

Vučiniću za izmjenu Izbornog zakona dobar i Kristijan Šmit
Još gore je, smatraju u Udruženju žena žrtava rata, to što su takve riječi izgovorene u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Srbin priziva strance da sankcionišu Srbina, pa gdje to ima. Umjesto da se dogovore i da otjeraju te strance oni jedan na drugoga. Strašno. To treba birati riječi, sankcionisati riječnik", rekla je Božica Rajilić, predsjednik Udruženja žena žrtava rata,

I kao da nije bilo dovoljno sve što je rekao o nelegalnom Šmitu koji je za njega, očigledno, legalan, Vučinić je pokazao i elementarno neznanje.

"Nikada nisam sjedio ni sa kim iz OEBS-a već OSCE", rekao je Vučinić.

To je ista organizacija. OEBS je skraćenica na našem jeziku, OSCE na enegleskom. Jedan narodni poslanik bi to morao da zna.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: