Dodik: Potrebni su nam jedinstvo i patriotizam | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Potrebni su nam jedinstvo i patriotizam

Izvor: rtrs | Datum:09.07.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su srpskom narodu i Republici Srpskoj potrebni jedinstvo i patriotizam kao simboli prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i da to mora biti zavjet kako za današnje, tako i za buduće generacije.

- Danas mnogi kidišu na Republiku Srpsku, našu imovinu, prava i slobodu. Pokušavaju na razne načine da nas majorizuju, da nas utišaju, ugnjetavaju, ali naši preci treba da nam budu primjer i ideal kako se čuva i brani svoja zemlja, svoj identitet, vjera i otadžbina. Moramo braniti ono najsvetije što imamo i što smo stvorili u miru, a u ratu odbranili - svoju Republiku Srpsku - istakao je Dodik.

On je podsjetio da je protekle sedmica obilježena 81 godina od Bitke na Kozari, a da se danas obilježava 148 godina od početka ustanka u Hercegovini - Nevesinjske puške.

- Zato trebamo jedinstvo i patriotizam koji su simboli naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. I to mora biti zavjet kako za današnje, tako i za buduće generacije - napisao je Dodik na Instagramu.

On je naveo da je u Solunu na Zejtinliku prisustvovao sahrani junaka srpskog naroda Đorđa Mihailovića, koji je od zaborava sačuvao stradanje srpskog naroda u prošlom vijeku.

- U Banjaluci sam se sastao s prijateljom Republike Srpske ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom i zajedno smo prisustvovali podjeli poljoprivredne mehanizacije u sklopu projekta Vlade Mađarske koji se sprovodi u Republici Srpskoj - podsjetio je Dodik.

 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: