Dodik: Uspješni sastanci sa rukovodstvom Srbije – cilj je više projekata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Uspješni sastanci sa rukovodstvom Srbije – cilj je više projekata

Izvor: rejting. info | Datum:04.08.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska i Srbija imaju najbolju moguću saradnju koja nije uperena protiv nekoga trećeg u BiH i poručio da je cilj više projekata u okviru specijalnih paralelnih veza.

Dodik je rekao da nakon dva dana intenzivnog rada može konstatovati da su radili naporno i uspješno, u okviru specijalnih paralelnih veza predviđenih Dejtonom.

On je istakao da je cilj da te specijalne paralelne veze budu sadržajnije, sa više projekata i obostrani interes predstavnika vlasti i Srbije i Srpske je bio usmjeren upravo ka tome.

– Republika Srpska i Srbija imaju najbolju moguću saradnju. Ona nije uperena protiv nekoga trećeg ovdje u BiH, kao što možemo čuti ovih dana intenzivna osporavanja i prava na sastanke i dogovore oko važnih pitanja. To dolazi od onih koji bi svojatali BiH do mjere da se za sve pitaju, a sjede u Sarajevu i pokušavaju, poput /bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa/ Bećirovića da drže lekcije ne samo o istoriji nego i o budućnosti, skrnaveći međunarodno pravo i osporavajući Dejtonski sporazum –  rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon niza bilateralnih sastanaka zvaničnika Republike Srpske i Srbije u Banjaluci.

Prethodno su održani sjednica Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije, sastanak vlada Republike Srpske i Srbije, kao i sastanci dva premijera, predsjednika parlamenata, ali i ministara u dvije Vlade.

Tokom dvodnevne posjete rukovodstva Srbije, danas su predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić odali poštu stradalima na Petrovačkoj cesti u Pogromu “Oluja” 1995. godine.

Najviše delegacije Srpske i Srbije juče su posjetile novoizgrađeni vrtić “Srbija” u Srpcu, a prethodno održale sastanak u manastiru Osovica, kojem je prisustvovao i NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Republika Srpska i Srbija večeras će u Prijedoru obilježiti Dan sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu “Oluja” 1995. godine.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: