Dodik: Srpska i Srbija ostaju istrajne da odbrane dejtonsku poziciju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Srpska i Srbija ostaju istrajne da odbrane dejtonsku poziciju

Izvor: RTRS | Datum:06.08.2023.

Bez obzira na sve pritiske, sankcije predstavnicima institucija Republike Srpske i sva klevetanja koja dolaze iz političkog Sarajeva, Srpska i Srbija ostaće zajedno i istrajne da odbrane dejtonsku poziciju, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 


- Dvodnevna posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog rukovodstva Srbije pokazala je da imamo najbolju moguću saradnju i da je naš cilj što više projekata u okviru specijalnih paralelnih veza, te da one budu sadržajnije i u obostranom interesu - objavio je predsjednik Srpske na svom Instagram profilu.

Dodik je naveo da ta saradnja Srpske i Srbije nije uperena protiv nekog trećeg u BiH i potpuno je siguran da je Srbija prijatelj svima u BiH.

- Zajedno smo na Petrovačkoj cesti i u Prijedoru obilježili Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u pogromu "Oluja".
Srbi su jedan narod i moramo kao narod da njegujemo kulturu sjećanja na sva stradanja, kao što je progon Srba iz Krajine, radi naše djece i njihove budućnosti - napisao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je protekle sedmice prisustvovao u Rudom početku radova na hidroelektrani “Mrsovo”, te svečanoj akademiji u Banjaluci povodom 80 godina "Glasa Srpske".


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: