Dodik na konferenciji za novinare u 11.00 časova | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik na konferenciji za novinare u 11.00 časova

Izvor: RTRS | Datum:12.08.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održaće danas u 11.00 časova u Banjaluci konferenciju za novinare. Direktan prenos možete pratiti i u programu Herceg televizije. 

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića. Dodika terete zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, dok je protiv Lukića podignuta optužnica zbog objave ukaza u Službenom glasniku. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Optužnica je direktan pokušaj Tužilaštva BiH i političkog Sarajeva, uz podršku i asistenciju američke Ambasade u Sarajevu, ambasadora Majkla Marfija, Velike Britanije i EU, da ponište institucije Srpske izabrane voljom naroda na demokratskim izborima, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

Naglašeno je da im neće uspjeti pokušaj rušenja Republike Srpske. Cilj optužnice protiv predsjednika Republike je poništenje srpskog naroda u Srpskoj, koji je izabrao svoje predstavnike i obavezao ih da postupaju prema Ustavu Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: