Čavić o optužnici: Ovo nije pitanje koje se tiče političkih stranaka, već nacionalno pitanje (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Čavić o optužnici: Ovo nije pitanje koje se tiče političkih stranaka, već nacionalno pitanje (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:15.08.2023.

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da Sud i Tužilaštvo BiH postupcima protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika zapravo rade protiv sebe i umjesto da provode pravdu, zapravo provode nepravdu.
 

Čavić je podsjetio da predsjednik Srpske ima zakonsku i ustavnu obavezu da potpiše ono što usvoji Narodna skupština, te da bi u slučaju da nije potpisao ukaze, prekršio Ustav.

On je istakao da je Kristijan Šmit nelegitimno, nelegalno i nedemokratski preuzeo tri grane vlasti - zakonodavnu, izvršnu i sudsku, dodajući da on nameće zakone, provodi zakonodavnu ulogu i negira institucionalne predstavnike srpskog naroda.

Čavić je poručio da će i ovaj unitaristički i kolonijalistički pokušaj doživjeti poraz, kao i svaki do sada.

On je naveo da apsolutno podržava odluke predsjednika i Narodne skupštine Srpske, ističući da je to jedini ispravni način da se stane u kraj nametanjima nedopustivim za 21. vijek.

- Ovo nije pitanje koje se tiče političkih stranaka, već nacionalno pitanje - naglasio je Čavić.


 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: