NEVESINJE: PODRŠKA PREDSJEDNIKU REPUBLIKE U KLJUČNOM MOMENTU ZA OČUVANJE SRPSKE | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

NEVESINJE: PODRŠKA PREDSJEDNIKU REPUBLIKE U KLJUČNOM MOMENTU ZA OČUVANJE SRPSKE

Izvor: Srna | Datum:18.08.2023.

Rukovodstvo opštine Nevesinje uputilo je pismo podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u ovom, kako su naveli, ključnom momentu za Republiku, u borbi za njeno očuvanje, vjerujući u ispravnost odluka koje donosi rukovodstvo Srpske.


"Dejtonskim sporazumom jasno su definisane nadležnosti i pozicija Republike Srpske, koje mi poštujemo svih ovih godina. Ne želimo i ne možemo dozvoliti jednoj osobi, koja neovlašteno o svemu odlučuje, da mijenja ovlašćenja naše Republike i stvara netrepeljivost na svim nivoima vlasti", ističe se u pismu koje su potpisali načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović i predsjednik Skupštine opštine Momčilo Vukotić.

U pismu je naglašeno da podizanje optuknice protiv predsjednika Republike Srpske smatraju političkim presedanom i težnjom za uništenje vlasti Republike Srpske.

"Uvijek smo bili oni koji su radili, gradili i podizali svoju Republiku od njenog nastanka, bez obzira na sve nevolje i nedaće koje su nas stizale. Borili se i izborili za demokratku državu i nećemo dozvoliti da neovlašteni visoki predstavnik urušava sistem i naš ustavni poredak. Zato opštinsko rukovodstvo čvrsto stoji uz rukovodstvo Republike Srpske u borbi za očuvanje Republike i njenih institucija i zaštiti dejtonske BiH", poručuje se u pismu podrške predsjedniku Republike. 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: