Šilj: Opozicija pokazala da je opozicija institucijama Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Šilj: Opozicija pokazala da je opozicija institucijama Srpske

Izvor: RTRS | Datum:20.08.2023.

Opozicija u Republici Srpskoj je još jednom dokazala da je opozicija Srpskoj i njenim institucijama, izjavio je odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Marko Šilj.
 

- Napad na instituciju predsjednika Republike Srpske je napad na sve nas. Optužnica protiv predsjednika Srpske, kako god se on zvao, je optužnica protiv svih - istakao je Šilj.

Prema njegovim riječima, opoziciji u Republici Srpskoj, nažalost, to nije jasno.

- Neko im je rekao da im ne bude jasno, pa su kao i uvijek poslušali, dokazujući još jednom da su oni, u stvari, opozicija Republici Srpskoj i njenim institucijama - rekao je Šilj i dodao da ima ljudi iz stranaka koje ne učestvuju u vlasti, a koji su dali podršku institucijama Republike Srpske.

On je istakao da se SNSD uvijek zalagao za to da se u Republici Srpskoj pitaju njene institucije i ljudi, a ne strani faktor.

- Jasno je da je ovdje riječ o još jednom udaru na /predsjednika Republike Srpske/ Milorada Dodika, ne samo zato što je predsjednik i što je radio u skladu sa nadležnostima koje su mu garantovane Ustavom Republike Srpske, nego zato što ne mogu da ga pobijede na izborima - naglasio je Šilj.

Prema njegovim riječima, Dodik je lider koji uživa ogromnu podršku građana, što uvijek uzdignute glave kaže ono što misli, što čuva Republiku Srpsku i što neće pokleknuti pred ucjenama stranog faktora.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta, optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH. 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: