ŠAPURIĆ: JEDINSTVOM POKAZATI DA NEIZABRANI POJEDINAC NE MOŽE NAMETATI ZAKONE | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

ŠAPURIĆ: JEDINSTVOM POKAZATI DA NEIZABRANI POJEDINAC NE MOŽE NAMETATI ZAKONE

Izvor: SRNA | Datum:22.08.2023.

Predsjednik NDP-a Bojan Šapurić istakao je da je podizanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika direktni udar na instituciju predsjednika, zbog čega Srbi trebaju biti jedinstveni i pokazati da neizabrani pojedinac ne može nametati zakone i upravljati procesima.


Šapurić je u izjavi za Srnu naglasio da postoje zakonske procedure i institucije koje predlažu i donose zakone, a to, kako kaže, sigurno nije Kristijan Šmit.

Govoreći o procesu koje je Tužilaštvo BiH pokrenulo protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića, Šapurić je naveo da je riječ o apsurdnom postupku, što dovoljno govori u kakvom stanju je BiH.

"Možete misliti o kakvoj optužnici je riječ kada ju je čak i Sud vratio na doradu. To je politički proces", naveo je Šapurić.

Sud BiH vratio je na doradu Tužilaštvu BiH optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita. 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: