Dodik reizabran jednoglasno, ponovo predsjednik SNSD | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik reizabran jednoglasno, ponovo predsjednik SNSD

Izvor: Nezavisne | Datum:30.09.2023.

 Milorad Dodik jednoglasno je danas reizabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ na sedmom Saboru stranke u Doboju.

Dodika je podržalo 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora i biraju predsjednika stranke.

Dodik je u izvještaju, koji je prije glasanja podnio pred Saborom, poručio da stabilne republičke institucije i imovina Srpske nikada nisu upitne, kao i da se SNSD godinama zalaže za ova pitanja.

Dodik je rekao da je SNSD zajedno sa svojim koalicionim partnerima uvijek obraćao pažnju na sve kategorije stanovništva u Srpskoj.

On je istakao da se Ustavni sud BiH pretvorio u egzekutora koji želi da eliminiše Republiku Srpsku i on je antiustavan, te kao takav gazi BiH, čiji Ustav bi morao da brani.

Sabor SNSD-a izabrao je i novi Glavni odbor stranke koji broji 410 članova.

Na Saboru je jednoglasno usvojen i Statut stranke koji sadrži određene novine kada je riječ o organizaciji i jačanju povjerenja članstva u partiju i njena opredjeljenja.

Saboru SNSD-a u Doboju prisustvuje više od 2.000 gostiju, simpatizera stranke i drugih visokih zvanica iz Srpske, BiH, Srbije, Rusije, Mađarske, Rumunije, prenosi Srna.
 

 
 
 
 
 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: