Dodik: Kompanija 'Eko investment' ulaže 100 miliona evra (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Kompanija 'Eko investment' ulaže 100 miliona evra (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:30.09.2023.

Cilj kompanija "Eko investment", u čijem je vlasništvu i fabrika "Celeks", da u narednom periodu poveća nivo proizvodnje i broj zaposlenih, a prvi korak za realizaciju investicije od 100 miliona evra je Memorandum o razumijevanju koji su danas potpisali premijer Srpske Radovan Višković i predstavnik češke kompanije Milan Filo, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.


 
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja
- Potrebno je regulisati imovinsko-pravne odnose da bi se mogli graditi novi objekti i da bi se mogle postaviti najmodernije mašine u oblasti proizvodnje papira. Kompanija je izvozno orijentisana i za Republiku Srpsku je važno da u svom bilansu ima izvoz koji je važan ekonomski pokazatelj - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Laktašima nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

On je naveo da je "Celeks" bila uvijek socijalno odgovorna kompanija uprkos teškim trenucima, a posljednji je požar koji je zahvatio pogone fabrike koji je prouzrokovao višemilionsku štetu.

- Izvršavali su svoje društvene obaveze. Ovo što se desilo podrazumijeva potrebu da Vlada bude prisutna - rekao je Dodik.

On je rekao da su predstavnici kompanije odlučili da dodatno investiraju u Republiku Srpsku.

- Dogovorili smo se šta Vlada treba da učini i to je sve dio memoranduma. Moje je samo da čestitam. Nama je važno da očuvamo radna mjesta i da podržimo kompaniju koja daje dobre rezultate, i u narednom periodu - naveo je Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: