Dodik: Višak preko 25 odsto radnika u javnoj upravi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Višak preko 25 odsto radnika u javnoj upravi

Izvor: Srna | Datum:03.10.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da radnici u javnoj upravi imaju dobre plate i dobar standard, te da više pažnje treba posvetiti radnicima u realnom sektoru.

 

 

Dodik je napomenuo da je više od 25 odsto radnika u upravi višak.

“Ali, razumjeli smo da ne treba sada da se bavimo politikom otpuštanja jer ljudima u ovim teškim vremenima treba omogućiti kakva-takva primanja”, rekao je Dodik novinarima u Boljaniću kod Doboja.

Komentarišući zahtjev pet granskih sindikata koji su prošle sedmice izneseni na protestima u Banjaluci, Dodik je napomenuo da plate koje radnici u javnoj upravi trenutno imaju su i dio solidarnosti sa drugim građanima Srpske.

“To što neki iz sindikata to ne shvataju, to je drugo pitanje”, rekao je Dodik.

On je rekao da broj okupljenih na protestu najbolje govori šta ljudi misle o tome.

“Protest koji je najavljivan više od mjesec dana, završio se okupljanjem 227 ljudi, zajedno sa članovima policije u civilu. To govori kolika je snaga tog sindikata”, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je rukovodstvo Srpske uvijek spremno na razgovore i pregovore o platama radnika.

“Pokušali smo i sa njima da radimo, ali su nam to vratili na način da su sporazum predstavili na drugačiji način nego što to jeste. Tražilo se jedno povećanje od pet odsto, zatim jedno od deset odsto i linearnu isplatu od 100 KM. Sve smo isplatili i rekli da ćemo u narednom periodu, čim se stvore okolnosti da se mogu povećati plate, to i učiniti. Nećemo ugroziti bilanse u RS kako bismo udovoljili zahtjevima određenih sndikalaca koji pokušavaju da budu političari”, rekao je Dodik


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: