Cvijanović: Jeftin populizam bez ustavnog utemeljenja, imovina pripada entitetima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović: Jeftin populizam bez ustavnog utemeljenja, imovina pripada entitetima

Autor: Novinar Herceg | Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:03.10.2023.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je prijedlog zakona o tzv. državnoj imovini koji su uputili bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i hrvatski član Željko Komšić jeftin populizam bez ustavnog utemeljenja i bilo kakvog smisla.

Cvijanovićeva je istakla da je svima u BiH jasno, uključujući i predlagače, da je ova inicijativa osuđena na propast.

- Baš kao i svaka druga koja se temelji na preglasavanju u okviru Predsjedništva BiH. Njen jedini domet može biti još veći nered i dalje komplikovanje ionako složene političke situacije u BiH - rekla je ona.

Cvijanovićeva je naglasila da imovina pripada entitetima i nijedno slovo, a kamoli član Ustava i Dejtonskog sporazuma ne predviđa suprotno - da ona pripada BiH.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović obrazložio je da je, prema predloženom zakonu o imovini, BiH nosilac prava vlasništva, a entiteti i drugi nivoi vlasti u BiH mogu koristiti i upravljati imovinom koja im je potrebna za vršenje njihovih pojedinačnih nadležnosti u mjeri u kojoj su ovlašteni ovim ili nekim drugim zakonom koji donese Parlamentarna skupština BiH.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: