Izabrano rukovodstvo NDP-a | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Izabrano rukovodstvo NDP-a

Izvor: Herceg | Datum:15.10.2023.

Danas je u Banjoj Luci konstituisan Glavni odbor NDP-a, i izabrano rukovodstvo stranke.

Radovan Mitraković i Vjekoslav Petričević novi su potpredsjednici NDP-a, dok je Aleksandar Lukić generalni sekretar stranke. Izabrani su i novi članovi predsjedništva koje čini 21 član kao i predsjednik organizacije mladih Marko Smiljanić. 

 

 

Usvojen je i nacrt sporazuma o zajedničkom radu i d jelovanju NDP-a i PNP-a iz Prijedora za lokalne izbore 2024. godine i Opšte izbore 2026. godine. 

Donesena je Odluka o osnivanju bloka pokreta u Republici Srpskoj, a gdje će lidersku poziciju imati NDP, kao i Operativni plan rada i djelovanja stranke za 2023. i 2024. godinu. Usvojene su i smjernice i obaveze svih GO i OO za pripremu lokalnih izbora koji će se održati 2024. godine. 

Razmatrana je i trenutna politička situacija u RS i BiH kao i status i pozicija NDP-a u koaliciji na nivou Republike Srpske. 

Zaključak je da imovina Republike Srpske pripada isključivo Republici Srpskoj. Da politički montirani proces protiv predsjednika Republike Srpske i direktora Službenog glasnika Republike Srpske ima za cilj destabilizaciju političke situacije u BiH i da se na takav način neće doprinijeti stabilizaciji prilika. Dok god ne odu strane sudije iz Ustavnog suda BiH, ne zatvori se kancelarija OHR-a i dok je strane čizme u BiH, mi smo okupirana zemlja, kolonija i protektorat.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: