Karan: MUP prati situaciju, biće sačuvana bezbjednost Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Karan: MUP prati situaciju, biće sačuvana bezbjednost Srpske

Izvor: RTRS | Datum:25.10.2023.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da MUP preduzima sve neophodne aktivnosti kada je riječ o migrantima i učiniće sve da sačuva ukupnu bezbjednost u Srpskoj.
 

- Već nekoliko godina preduzimamo mjere ne samo kada je riječ o migrantima, nego i na planskom strateškom pristupu u okviru naših institucija, ali i u saradnji sa drugim - rekao je Karan.

Odgovarajući na pitanje da li će biti povećan stepen bezbjednosti kao u EU zbog migracionih pritisaka, ali i situacije na Bliskom istoku, Karan je rekao da se prati situacija i da će u skladu sa saznanjima biti preduzete adekvatne mjere za održavanje bezbjednosti u Srpskoj.

- U skladu sa saznanjima kojima raspolažemo i koja razmjenjujemo sa drugima, preduzećemo adekvatne mjere za održavanje ukupne bezbjednosti i stabilnosti u Republici Srpskoj - rekao je Karan za Srnu.

Dvadeset ekstremističkih džihad ćelija trenutno operiše na Balkanu sa ciljem terorističkih napada širom Evrope, prenio je italijanski list "Il tempo" upozorenja obavještajne službe njihove zemlje.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: