Dodik: Srpska se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Srpska se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe

Izvor: RTRS | Datum:03.12.2023.

Republika Srpska se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe, svojih ustavnih nadležnosti, imovine i da pristane da bude prazna ljuštura - naveo je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
 
- Na predstojećem sastanku u Briselu zatražiću da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, ali ću reći i da BiH treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija, jer je to neophodno da bi napredovala na evropskom putu. To znači da stranci moraju da ostave BiH njenim legalno izabranim političkim predstavnicima - naveo je Dodik u objavi na Instagramu.

Naveo je da je tokom sedmice prisustvovao osveštanju hrama posvećenog Svetom Savi u Foči, te da mu je pripala velika čast da bude kum hrama.

- Takođe sam boravio u Beogradu i razgovarao sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem. U Srbiji imamo patriotske snage, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koje su uvijek pokazivale dobar odnos prema Srpskoj. Smatramo da je sasvim prirodno da politički podržimo te političke opcije - napisao je Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: