Petrović: Uvijek smo za razgovor sa sindikatom ERS-a, ali treba analitički pristupiti (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Petrović: Uvijek smo za razgovor sa sindikatom ERS-a, ali treba analitički pristupiti (VIDEO)

Izvor: Herceg RTV | Datum:11.12.2023.

Predstavnici sindikata Elektroprivrede Republike Srpske su iznijeli svoje zahtjeve a to su povlačenje odluke o prekidu kolektivnog ugovora i povećanje cijene rada. Ukoliko ovi zahtjevi ne budu ispunjeni, najavili su proteste za 12. decembar simbolično u pet do 12. Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske, naglasio je da je energetski sektor jedan od najstabilnijih  sektora, te je dodao da su trenutno primanja radnika u energetskom sektoru daleko iznad primanja u drugim sektorima. Petrović je rekao da nemaju problem da razgovaraju, da žele stalno da održavaju komunikaciju ali da ovom problemu treba analitički pristupiti.Luka Petrović je objasnio da su distributivna preduzeća izvršila reorganizaciju i da ona posluju isključivo po tome što im Regulatorna agencija za električnu energiju Republike Srpske  odobri. Tim povodom kontaktirali smo Regulatornu agenciju ali bezuspješno, te smo poslali zvaničan email i nadamo se odgovorima u narednom periodu.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: