Šta još možemo očekivati od trebinjske opozicije ? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Šta još možemo očekivati od trebinjske opozicije ?

Izvor: Herceg RTV | Datum:13.12.2023.

Današnje zasjedanje Skupštine Grada Trebinja obilježili su česti prekidi u radu zbog zviždanja opozicionih odbornika, koji su time ometali rad lokalnog parlamenta.

Sa ovakvim ponašanjem i zviždanjem nisu prestali ni dok se govorilo o vrijednoj donaciji od 3 miliona KM, koja je namijenjena Centru za socijalni rad, pa se postavlja pitanje da li su time htjeli da uskrate bolje uslove korisnicima ovog centra, tako što će otjerati svakoga ko želi da donira značajna sredstva, kako bi se naš grad razvijao.

„Zbog ove situacije izvinjavam se lično i u ime skupštinske većine svim građanima Trebinja koji nas prate putem Radio Trebinja. Opozicioni odbornici su zviždanjem pokazali ko su i šta predstavljaju. Građani su to prepoznali, primio sam razne pozive i kometare uznemirenih građana. Žalosno je da ljudi sebi ovako nešto dozvoljavaju. Na dnevnom redu je najveći budžet za narednu godinu i ostale važne tačke, o tome treba da se govori. Neka zviždi kome se zviždi, to je sramota opozicionih odbornika, to govori o njihovom doprinosu, mi idemo dalje u razvoj Trebinja“, istakao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Luka Petrović, predsjednik Kluba odbornika SNSD je rekao da je prvi put u istoriji grada da je iskazano ovakvo nedolično ponašanje opozicionih odbornika.

„Ovdje nema poštovanja prema radu Skupštine grada. Pojedinci iz opozicije ne poznaju ni Statut ni Poslovnik o radu Skupštine. Oni samo žele da se stvori haos, ne žele radnu klimu nego javašluk. Ovo je opstrukcija pojedinaca, što govori o njima i pristupu Skupštini i rješavanju problema u gradu. Mi smo izabrani da radimo“, rekao je Petrović.

I odbornici Bojan Šapurić (NDP), Jovica Vlatković (Narodna partija), Milan Filipović (Socijalistička partija) i Đorđe Miljanović (Ujedinjena Srpska) izrazili su negodovanje zbog današenjg ponašanja opozicije, istakavši da ne podržavaju ovakav vid političke borbe.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: