"Nasljeđe" - Jedinstveni u osudi napada na Srpsku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

"Nasljeđe" - Jedinstveni u osudi napada na Srpsku

Izvor: Srna | Datum:13.02.2017.

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" iz Trebinja pozvalo je srpske političare da budu jedinstveni i osude sve napade na Republiku Srpsku, uključujući poziv predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da bude pokrenuta revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Trebinje - Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" - Foto: RTRS

"Pozivamo srpske političare na jedinstvo, bez obzira kojem nivou vlasti pripadaju, da zajedničkim stavom i pronalaskom najboljeg rješenja odgovore i osude sve napade na Republiku Srpsku", saopšteno je iz Udruženja.

Predstavnici ovog udruženja istakli su da postoji 145 zahtjeva u Tužilaštvu BiH za ekshumaciju koji nisu riješeni, a da su njih 120 podnijela udruženja porodica nestalih Srba posredstvom Instituta za nestala lica BiH.

"Osuđujemo rad Tužilaštva BiH i Instituta za nestala lica BiH. Apelujemo da bude zauzet zajednički stav u interesu svih srpskih porodica i djece nestalih boraca koji godinama čekaju da budu pronađene masovne i pojedinačne grobnice", navedeno je u saopštenju.

Iz Udruženja su naveli da veliki broj njihovih članova, nakon više od 20 godina od završetka odbrambeno-otadžbinskog rata, nije pronašao svoje očeve koji se vode kao nestali.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: