Na današnji dan prije 26 godina izabrana prva Vlada Srpske koju je vodio Dodik | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Na današnji dan prije 26 godina izabrana prva Vlada Srpske koju je vodio Dodik

Izvor: RTVIS | Datum:18.01.2024.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, rekao je da je na današnji dan prije tačno 26 godina, izabrana prva Vlada Republike Srpske koju je vodio kao njen predsjednik i da je u tom teškom vremenu Srpska izvedena na put stabilnosti i prosperiteta.

„Ponosan sam na činjenicu da mi je tadašnja predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić, ponudila mandat i da smo uspjeli da, u izuzetno teškim uslovima, ujedinimo tada podijeljeni istok i zapad Srpske, objedinimo policiju i započnemo ekonomski napredak“, rekao je Dodik.

On je dodao da je to bilo teško vrijeme, ali i vrijeme izazova, u kojem su, za razliku od mnogih, preuzeli odgovornost i izveli Republiku Srpsku na put stabilnosti i prosperiteta.

„Danas je Republika Srpska finansijski stabilna, s najvećim brojem prijatelja u svijetu otkako postoji, ali i pred novim izazovima, jer su se promijenile i geopolitičke okolnosti.

Kao i prije 26 godina, tako se i danas borimo protiv svih pokušaja da joj oduzmu nadležnosti i imovinu“, napisao je Dodik na društvenoj mreži „iks“.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: