Dodik: Sastanak proizveo volju i atmosferu, trudili smo se da napravimo kompromis (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Sastanak proizveo volju i atmosferu, trudili smo se da napravimo kompromis (VIDEO)

Izvor: Tv k3 | Datum:21.01.2024.

 

Riječ je o paketu sve ili ništa, ne možete uzeti šta hoćete. Ima tamo stvari sa kojima sam i ja nezadovoljan, ali smo se trudili da napravimo kompromis, rekao je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik o sastanku sa HDZ BiH i “Trojkom” u Laktašima.

 

– Moj utisak je da je sastanak proizveo volju i atmosferu da se to završi i februaru i mislim da kada malo pažljivije pogledate, partneri iz FBiH su zbog nekih svojih lokalnih potreba omekšali, ali je u suštini sve su rekli isto, nije bilo ništa različito od onog što smo se dogovorili o svemu tome – naveo je Dodik u porti Vladičanskog dvora u Banjaluci.

 

Istakao je da je ključno pitanje Izborni zakon, razgovarali smo i o zakonu o Sudu, ostala je priča o sjedištu.

 

– Mi insistiramo da apelaciono odjeljenje bude u Banjaluci, oni još nisu spremni da to prihvate. Razgovarali smo o Ustavnom sudu i rečeno je da raspodjela, dva Srbina, te po dva Hrvata i dva Bošnjaka, koja bi se birala u FBiH, i trojica koja vi se birala zamjenskih za strane sudije ili kako odluči parlament, to je u redu kvalifikacija, ali ih bira Parlament BiH i u kome svi imaju neku odlučujuću ulogu. Neće to biti strana volja, nego volja organa BiH. Dakle to smo dogovorili da izradimo, da ne bi opterećivali ovaj evropski put, da bude do kraja aprila finalizovano – naglasio je Dodik.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Vladičanskom dvoru u Banjaluci proslavi Jovanjdana, krsne slave Njegovog preosveštenstva vladike banjalučkog Jefrema.

 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: