Dodik: Republika Srpska ne pristaje na samovolju nelegalnog stranca | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Republika Srpska ne pristaje na samovolju nelegalnog stranca

Izvor: RTRS | Datum:31.03.2024.

Republika Srpska se zalaže za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, onako kako je i napisano, a ne može prihvatiti nametanje neustavnih rješenja, poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
 
Dodik je istakao da svi koji tvrde suprotno pročitaju Dejtonski sporazum i sve anekse i vidjeće koliko puta su prekršeni, ali nijednom od strane Republike Srpske.

- Ne možemo pristati na samovolju nelegalnog stranca da svojim odlukama suspenduje Ustavom propisanu obavezu parlamenta da donosi zakone - poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je, u retrospektivi protekle sedmice, na Instagramu podsjetio da je prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice NATO bombardovanja SRJ u Prokuplju, kao i obilježavanju 32 godine od prvog masovnog stradanja Srba u Sijekovcu.

- Prisustvovao sam i posebnim sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske, na kojima smo usvojili zaključke o našem djelovanju nakon pokušaja nametanja izmjena Izbornog zakona BiH od strane lažnog Šmita, te usvojili Nacrt izbornog zakona Srpske - naveo je Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: