Delegacija Mađarske stigla u Palatu Republike, Dodik dočekao Orbana | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Delegacija Mađarske stigla u Palatu Republike, Dodik dočekao Orbana

Izvor: atv | Datum:05.04.2024.

 

 

Delegacija Mađarske predvođena premijerom Viktorom Orbanom stigla u Palatu predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Republike Milorad Dodik dočekao je mađarskog premijera Viktora Orbana ispred Palate.

Nakon svečanog dočeka Orbana i mađarske delegacije, predsjednik Republike Milorad Dodik i predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban počeli su tet-a-tet sastanka.


Istovremeno biće održani i sastanci srpskog člana Predsjedništva Željke Cvijanović i ministra Željka Budimira sa Peterom Sijartom, kao i premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović sa mađarskim ministrom ekonomije Mortonom Nađom.


Potom će predsjednik Dodik uručiti Viktoru Orbanu Orden Republike Srpske na ogrlici, kojim ga je odlikovao povodom Dana Republike 9. januara. Biće održana i konferencija za novinare od 10.30 časova.


Predsjednik Dodik izjavio je da je dolazak mađarskog premijera Viktora Orbana u Banjaluku od velikog značaja za Srpsku, jer se nastavljaju razgovori s ciljem jačanja političke i privredne saradnje.


Dokaz je to jakih prijateljskih veza sa predsjednikom Dodikom i snažna poruka da, uprkos svim pritiscima, Srpska ima i političku, i ekonomsku podršku Mađarske


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: